Innan vi kan börja jobba med hemsidan behöver punkterna på denna checklista ha uppfyllts.

Fyll i formuläret för Grundinformation 

Efter du fått länken till utvecklingssidan och kan logga in i admin:

1.Se till att bekanta dig med WordPress om du inte redan är det. Du bör kunna skapa en sida eller post, lägga till en widget till en widgetyta och skapa ett bildgalleri på en sida. Bra om du även kan lägga till en sida till en meny.  Se Vanliga frågor eller Instruktionsvideos om du vill veta hur. Vi kan också gå igenom detta vid ett möte hos oss. 

2. Lägg in allt material hemsidan ska ha. Ladda upp alla bilder till mediabiblioteket, inklusive logotyp. Lägg in alla texter på de sidor de ska ligga. Använd metaboxen Utdrag där du lägger in en ca: 1-2 meningar kort version av texten. Alternativt går det bra att mejla textmaterialet inklusive instruktioner om vart på hemsidan de ska ligga: mats.from@peekaboo.se 

3. Se till att alla övriga resurser har kommit oss tillhanda. Exempel på resurser:

  • G-tag/GA tracking ID för Google analytics
  • Facebook admin ID
  • Instagram accesstoken
  • Länkar till sociala medier
  • API resurser, externa system

Läs mer om hur: Vanliga frågor. 

Mejla resurser till: mats.from@peekaboo.se

Övriga länkar och tips

Om du vill ha unik design är länkar till referenssidor alltid ett stort plus. Detta för att vi ska få ett hum om vilken typ av stil du önskar.  Tycke och smak är väldigt individuellt och design beskrivs tydligast med referenssidor.

Har du ett visst typsnitt i åtanke kan du mejla namnet eller om du önskar välja ett själv kan du göra det t.ex via Google fonts och mejla länk eller namnet på fonten. Vi gör annars detta åt dig.

Saknar du bilder och kan tänka dig att använda generiska bilder på hemsidan, kan du välja bilder t.ex. via Adobe. Det vi behöver är artikelnumret så köper vi licensen för bilderna. Vi gör annars detta åt dig.